Lindos Princess

Jag har alltid längtat efter att ta en vecka med familjen, på hösten, och bara åka till värmen och inte göra någonting annat än att umgås med familjen, bada, sola och ha det riktigt mysigt. Men det har aldrig blivit av, förrän nu.

I mitten av oktober spenderade vi en toppenvecka på Rhodos, på Lindos Princess. Vi reste med Ryan Air och hade bokat hotellet på hotels.com. Allt fungerade supersmidigt. Transfern till hotellet tog ca 1 timma (vi hade turen att bli avsläppta först) och det var ingen trängsel vid incheckningen då det endast var vi som anlände.

Hotellet är ganska stort, men min upplevelse är ändå att det är väldigt gemytligt med tvåvåningsbyggnader och inte ett vräkigt hotellkomplex (som jag har lite svårare för). Vårt rum var rymligt, med gott om plats för oss alla och det låg ca 25 meter från stranden och havet. Hotellet har tre olika pooler, men i mitt tycke var de något kalla den här tiden på året. Det bekom dock inte barnen ett dugg ;-). Själv badade jag helst i havet, som också var varmare. Stranden består både av sand, grus och klappersten. Solstolarna på stranden tillhör hotellet och det var aldrig något problem att få en solstol. Man behövde inte paxa kl 6 på morgonen (kanske är det annorlunda under högsäsong?).

Då vi hade All inclusive så vistades vi aldrig utanför hotellet (förutom de två gånger som jag faktiskt lyckades ta mig en löprunda). Frukosten intogs i huvudmatsalen och den var absolut toppen. Belgiska våfflor, plättar, croissanter, frukt, bröd, pålägg, ägg i alla dess former m.m. Ja det fanns verkligen allt. Lunch åt vi oftast nere vid stranden. Enklare lunch som såg likadan ut varje dag (pasta bolognese, kyckling och pommes, sallad och fetaost m.m.). Någon dag tog vi oss upp till huvudrestaurangen och åt, men det kändes som ett lite större projekt och därför höll vi oss nere vid poolerna. På kvällen åt vi i huvudrestaurangen och vi provade aldrig de två a la carte-restaurangerna som fanns. Maten på kvällen var lite blandad tycker jag. Det var oftast något tema, där man kunde hitta något som var riktigt gott. Men om man gillar kött så var det lite dåligt på den fronten tyckte vi. Kyckling fanns alltid till lunch och var det något kött var det fläskkött. Det serverades en hel del lamm och lever, vilket inte är min grej. Nötkött tror jag inte vi såg någon gång under veckan. Maten överlag ger jag nog 3.5 av 5. Frukosten får dock en femma, där saknade jag inget. Något som jag upplevde som lite jobbigt med att äta i den stora matsalen var lukten av os. De stekte en hel del mat där, på plats. Det var oftast den godaste maten, men oset den gav ifrån sig satte sig direkt i kläderna. Visst var det också lite trängsel ibland vid maten, men folk var generellt väldigt vänliga mot varandra, stod i kö och väntade på sin tur och mat fanns det ju gott om, så det var aldrig slut på något.

Vi hade en supersemester och jag kan verkligen rekommendera Lindos Princess. Vädret var som en svensk sommar fast lite bättre och vi kunde bada och sola mellan ca 9.30 (tidigare var vi inte ur sängen) och 18.00 varje dag (därefter var det läxläsning). Det enda minuset var oset i matsalen och att vi saknade lite mer kött.

Rhodos_3

Rhodos_1

Rhodos_4

Rhodos_2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s