Påsktårta

I år blir det påsk i fjällen och därmed inget bakat. Förra året bakade jag dock en hel del. Jag ska försöka hinna visa er innan påsken är över.

Bland annat bakade jag denna underbart goda chokladtårta med hallongrädde och glasscreme.

Receptet på bottnarna är egentligen ett som jag använder till cupcakes men det blev toppen som bottnar och de är supersaftiga. Eftersom det är choklad både i bottnar och ganache så är det väldigt gott med lite syrliga hallon emellan. Tårtan är såå god och blev en riktig favorit på fikabordet.

IMG_3981

IMG_3997

Påsktårta

Tårtbotten – one bowl chocolate (cup)cake
1.5 dl kakao
3.5 dl socker
3.5 dl mjöl
1.5 tsk bikarbonat
0.75 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0.75 tsk salt
2 ägg
1.5 dl hett vatten
1.5 dl mjölk
3 msk rapsolja
0,75 dl Nutella

Gör så här:
1. Sikta ihop alla torra ingredienser i en bunke
2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa försiktigt för hand tills allt blandats.
3. Grädda ca 15-20 minuter på 175 grader.

Receptet räcker till fyra bottnar om ca 16  cm. Jag använde mig av aluminiumformar från Ica.

Glasscreme
2-3 dl grädde
2-3 dl vaniljkräm (exempelvis marsankräm gjord på pulver)

Gör så här: 

Gör i ordning vaniljkrämen och ställ i kylskåpet. Vispa grädden och rör sedan ner vaniljkrämen i grädden. Blir den inte tillräckligt fast så vispa lite till, annars är den klar

Syrlig hallongrädde
3 dl grädde
200 g hallon, färska eller frysta och tinade.

Gör så här:
1. Kör hallonen i en mixer.
2. Passera hallonen i en sil så du får bort kärnorna.
3. Vispa grädden (ganska hårt).
4. Blanda ihop hallonpurén och grädden (blir grädden för lös vispa i lite marsanpulver).

Mjölkchokladganache
1 dl grädde
200 gram mjölkchoklad

Gör så här:
1. Hacka choklad och lägg i en rostfri skål.
2.Hetta upp grädden, den får inte koka.
3. Häll grädden över chokladen och rör om till en jämn ganache.
4. Låt svalna tills du får rätt konsistens.

Garnera med kinderägg och miniägg.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s