Höst i antågande

Frost på bilrutan i morse, sol och varmt på eftermiddagen. Vi går in i oktober om ett par dagar. Hösten är på väg.

Här på bloggen har det varit tyst och tomt under sommarmånaderna. Jag hoppas på att bli mer aktiv under hösten. Men jag lovar inget. Det är bäst så.

Jag får frågor om jag fortfarande gör tavlor.

Jag får frågor om jag fortfarande gör tavlor. Och visst gör jag det. Har du frågor? Hör av dig!

04

Vardag igen

Semestern och sommarlovet är slut. Vädret är äntligen varmt och vi försöker suga ur det sista från sommarn men verkligheten är att vardagen har tagit vid igen. Jag började jobba förra veckan och idag började de här godingarna skolan igen.

Sju fina veckor har vi fått tillsammans, barnen, mannen och jag. Visst har vi saknat att vi inte kunnat bada och sola mer, men tiden har ändå gått alltför snabbt mellan bland annat resor till Danmark och Tyskland, hemmafix, besök på landet, Liseberg och Gröna Lund.

Kanske får bloggen liv igen nu när hösten och vintern kommer och det blir mer datatid på kvällen. Kanske inte. Till och börja med får det bli sporadiska inlägg när andan faller på.

IMG_4930

Nöt- och marängcupcakes med jordgubbsgrädde

Visst är det härligt att jordgubbssäsongen är här igen. Jag älskar att baka och garnera med jordgubbar. Nöt- och marängcupcaksen görs på samma smet som budapeststubben så egentligen är det väl ingen riktig cupcake, men vi kan väl ändå kalla dessa spröda och otroligt goda små bakelser för det.

Jag gjorde cupcaksen i miniformat men det är nästan lite för lite. Nästa gång ska jag definitivt göra i vanlig storlek. Jag tycker att cupcaken passar lika bra på ett fikabord som till dessert efter en grillmiddag.

D17et är inte bara jordgubbssäsongen som är här igen utan även avslutningarnas tid.
Är det dags att hitta en present?
Kika in på tack– och sommartavlorna som brukar vara en mycket uppskattad gåva.

2

1

3

Nöt- och marängcupcakes med jordgubbsgrädde

6 äggvitor
3 dl socker
4 msk marsanpulver
100 gram fint hackade hasselnötter
1 msk mjöl

Gör så här: 
1. Vispa äggvitorna hårt till ett fast skum.
2. Blanda socker och marsanpulver och vänd ner i skummet.
3. Hacka eller mixa hasselnötterna och blanda dem med mjölet. Vänd försiktigt ner nötblandningen i smeten.
4. Fyll muffinsformarna till 3/4 med hjälp av en sprits. Muffinsen kommer att höja sig under gräddningen för att sedan sjunka ner.
5. Grädda i 175 grader i ca 10-12 minuter.
6. Låt svalna

Jordgubbsgrädde

3 dl vispgrädde
4 msk mixade jordgubbar
2 msk florsocker

Gör så här: 
1. Vispa grädden fluffigt.
2. Mixa jordgubbarna och vänd försiktigt ner i grädden tillsammans med florsockret. Rör bar precis så att det blandar sig.
3. Spritsa på de kalla cupcaksen.